top of page
Search
  • Ioana Oprea

Ingrijirea Plantelor





Udare: în primul an după plantarea în teren, în perioada de vară, plantele se udă de două-trei ori pe săptămână, cu o cantitate suficientă de apă (10-25L, în funcție de dimensiunile plantei). În restul timpului, se vor uda la nevoie. În anii ce urmează se poate rări udarea la o dată pe săptămână, dar trebuie ținut cont de cantitatea de apă. Plantele în ghivece vor fi udate la nevoie, posibil chiar zilnic.


Tunderea: perioadele cele mai potrivite pentru tunderea plantelor sunt lunile iunie și octombrie.


Transplantarea (mutarea) plantelor: se face doar în sezonul de repaus, în lunile martie-aprilie sau octombrie-decembrie. Foioasele trebuie să-și fi pierdut deja frunzele.


Îngrășăminte:


Îngrășămintele naturale (gunoi de grajd, compost, pământ de pădure, etc.) se pot administra tot timpul anului, amestecate în pământul de plantare sau la suprafață, în jurul plantei. Atenție: îngrășămintele naturale trebuie să fie bine macerate înainte de administrare.

Îngrășămintele chimice (azotat, complex, ingrasaminte pentru conifere sau foioase, etc.) se vor administra doar în perioada aprilie-august, urmărind cantitățile și modul de administrare inscripționate pe ambalaj.


Tratamente: Tratamentele se vor face doar la nevoie și în funcție de boala sau dăunătorul care afectează planta. Adresați-vă unei farmacii fitosanitare pentru informații.


96 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page